naar inhoud

Leertraject Woordkunst-Drama

tabel_WD (grote weergave)

Op 1 september 2018 starten we aan de Kunstenacademie August De Boeck met een licht veranderde structuur en lespakket, omwille van wijzigingen in de wetgeving voor het deeltijds kunstonderwijs.

De opleiding woord heeft een verschillend parcours afhankelijk van de instapleeftijd.

  • Vanaf 6 jaar: start in graad 1 met 2 jaar 1u/week
  • Vanaf 8 jaar: start in graad 2 met 4 jaar 1u/week woordatelier
  • Vanaf 12 jaar: start in graad 3 met 4 jaar 2u/week woordstudio (1u) en dramastudio (1u)
  • Volwassenen en lln vanaf 15 jaar: start in graad 3 met 3 jaar 2u/week woordlab

Graad 1 = nieuw
Graad 2 = huidige lagere graad
Graad 3 = huidige middelbare graad
Graad 4 = huidige hogere graad
Specialisatiegraad = nieuw

Wie nu reeds les volgt, gaat gewoon verder in het traject in het overeenkomstige jaar in de nieuwe structuur.

In de vierde graad is er geen onderscheid meer in het aanbod voor jongeren en volwassenen. Je kan kiezen je te specialiseren in verteltheater (voordracht) of speltheater (toneel) of kleinkunst. Alle opties hebben in de hogere graad aanvullend het vak dramalab (repertoirestudie).

Voor de uitmuntende leerlingen is er tenslotte ook nog de mogelijkheid om 2 jaar te specialiseren in verteltheater, speltheater. Plaatsen zijn hiervoor beperkt, een selectie zal gemaakt worden door de directie (enkel uitmuntende leerlingen komen in aanmerking). Kandidaten kunnen zich melden bij pedagogisch coördinator Steven Hellemans, via sec@kunstenacademie.asse.be.

Naast deze langlopende opleiding kan je ook een opleiding van 3 jaar creatief schrijven volgen. Deze opleiding staat volledig los van de andere opleidingen. Je hebt 3 uur les per week in creatief schrijven.

Instapleeftijden moeten bereikt zijn op 31 december.

*In de nieuwe structuur kan je niet meer automatisch meerdere opties volgen. Bij inschrijving kies je voor verteltheater, speltheater.
Wil je ook een tweede optie volgen, dan kan je je daarvoor op een wachtlijst zetten (vermelden in het commentaarvak bij online inschrijving). Eind september worden resterende plaatsen spel- en verteltheater verdeeld door de directeur.

Volgde je nu reeds meerdere opties? Dan kan je beide opties verder afwerken.

De opleiding creatief schrijven kan je niet gelijktijdig volgen met een andere opleiding woord (nieuwe leerlingen).

Volgde je reeds vroeger literaire creatie en comboneerde je dit met een andere optie in woordkunst-drama, dan kan je dat verder afwerken.

http://www.kunstenacademie.asse.be/product/623/uurroosters