naar inhoud

Hoe online inschrijven?

 

Stap 1: account aanmaken 

 1. Surf naar volgende link: www.mijnacademie.be/kunstenacademieasse
 2. Maak een account aan via de link “Heb je nog geen account?”. 
 3. Je ontvangt een mail om je account te bevestigen
 4. Meld je aan met deze account.
 5. Indien je problemen ondervindt, kan je het secretariaat van je vestigingsplaats bellen.

  Zorg er voor dat het adres dat je hebt ingegeven bij het aanmaken van de account overeenkomt met het adres in de leerlingenfiche. Dit is de enige manier waarop je je leefeenheid kan zien. 

   

Stap 2: inschrijven 

 1. Surf naar volgende link: www.mijnacademie.be/kunstenacademieasse
 2. Meld je aan 
 3. Er zijn dit schooljaar een aantal vragen die je moet beantwoorden
 4. Bij een herinschrijving: klik op “Voorstel bekijken” / Bij een nieuwe inschrijving: maak je keuze
 5. Kies het lesmoment voor de klassikale vakken en bevestig.
 6. Het te betalen bedrag wordt getoond. Andere gezinsleden of inschrijvingen voor andere domeinen kunnen nu ingeschreven worden. Het te betalen bedrag zal steeds bijgewerkt worden. Klik vervolgens op “Nu betalen” om de betalingsdetails te zien. Gelieve deze stap af te ronden om uw online betaling in orde te brengen. Een inschrijving is pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld.

Voor opmerkingen i.v.m. de inschrijving of een aanvraag voor een 2e instrument optie moet u een mail sturen naar sec@kunstenacadmie.asse.be.

Als u problemen heeft met de online inschrijvingen gelieve dan ook steeds uw adres en het e-mailadres van de account in de e-mail te vermelden.

Wat als ik recht heb op het verminderd tarief?

Mensen met korting kunnen op 2 manieren inschrijven en betalen:

 • Online inschrijven en het volledige bedrag betalen. Bij afgifte van het correcte attest op het secretariaat, krijg je het verschil later teruggestort.
 • Inschrijven op het secretariaat met het correcte attest, dan wordt de korting meteen verrekend.

Hulp nodig?

Bij vragen of problemen ivm een online inschrijving neem je contact op met het secretariaat van de vestigingsplaats. De e-mailadressen en telefoonnummers vind je terug onder 'Praktisch'.

Tijdens de zomersluiting zal het niet mogelijk zijn om online in te schrijven. De online inschrijvingen worden afgesloten op 29/6 om 19u en zullen terug starten op 25/8 om 16u.

Er is dan steeds een administratief medewerker beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

 

veel voorkomende problemen

- Ik zie geen gezinsleden staan

Wanneer de inschrijver geen gezinsleden ziet staan, dan is de kans groot dat het postadres van de account op mijnacademie.be en het postadres van het gezin in de leerlingenfiche niet overeen komen. Dat kan als de inschrijver een foutief adres opgegeven heeft bij het aanmaken van de account (let vooral op busnummers!) of als het gezin verhuisd is in de loop van het schooljaar en dit niet heeft laten weten aan de academie.

- Er staan personen bij mijn gezin die geen gezinsleden zijn

Als de vorige bewoners ook lessen gevolgd hebben aan de academie, dan is het goed mogelijk dat hun postadres nog steeds op het oude adres staat. Geef dit door aan de administratief medewerker en zij kunnen het adres verwijderen bij de vorige bewoners.

- Het rijksregisternummer is al in gebruik

als je een gezinslid probeert toe te voegen dat in het verleden al lessen heeft gevolgd aan de academie, krijg je de melding dat er al iemand in het systeem zit met dat rijksregisternummer. Het gezinslid staat dan waarschijnlijk ingeschreven met een ander postadres dan het adres dat voor de mijnacademie.be-account gebruikt is. Mail de naam van de leerling en het adres door naar de administratief medewerker van de vestigingsplaats.