naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • Alle nieuws

15 resultaten gevonden.

 • Toonmomenten en activiteitenkalender februari

  In februari staan er heel wat toonmomenten muziek geprogrammeerd in de vestigingen Asse, Affligem en Merchtem van de kunstenacademie. De leerlingen zetten er hun beste beentje voor en doen de nodige podiumervaring op. Nadien wordt er een glaasje aangeboden om even na te praten.

  Op 18 februari is er een toonmoment theater om 17u en 18u in het GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7,1745 Opwijk

  Klik hier voor overzicht en info toonmomenten muziek Asse

  Klik hier voor overzicht en info toonmomenten muziek Affligem

  Klik hier voor overzicht en info toonmomenten muziek Merchtem

  Het volledige overzicht van de activiteiten en toonmomenten van alle vestigingen van de kunstenacademie kan je hieronder terugvinden.

  Klik hier voor totaaloverzicht activiteitenkalender februari alle vestigingen

  10 februari
 • Woordje van de directeur

  Beste leerling, ouder en sympathisant,

  Ik blik terug op een schitterend weekend waarin onze laatstejaars muziek het beste van zichzelf gaven tijdens drie gevarieerde concerten! Ook de rest van de maand februari gonst van de activiteiten. Nog een kleine 14 dagen en onze kunstenacademie trekt naar het CC Asse. Op zaterdag 15 en zondag 16 februari voeren we er niet één, maar twee verschillende voorstellingen uit! In totaal brengen we zo enkele honderden kinderen en jongeren bij elkaar voor een verrijkende en vakoverschrijdende podiumervaring. Ondertussen trekken onze jongste leerlingen beeld er op uit, zijn er tal van toonmomenten in al onze vestigingsplaatsen en bereiden de leerlingen dans zich voor op hun voorstelling van zondag 8 maart in het CC Asse.

  Ik hoop jullie te mogen ontmoeten op meerdere van onze activiteiten met een gezonde portie culturele goesting!

  Sofie Servranckx

  Directeur

  03 februari
 • Naar de sterren en daar voorbij: Opwijk

  “Naar de sterren en daar voorbij”: leerlingenvoorstelling op 5 februari in GC Hof ten Hemelrijk Opwijk

  “Naar de sterren en daar voorbij” is het thema dat gekozen werd voor deze leerlingenvoorstelling. Laat je verbeelding alvast de vrije loop, de leerlingen uit de klassen muziek en woordatelier brengen je met hun optreden in hogere sferen. De voorstelling start om 18u30.

  Locatie: GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7,1745 Opwijk.

  Toegang gratis

  03 februari
 • Naar de sterren en daar voorbij Ternat

  “Naar de sterren en daar voorbij”: leerlingenvoorstelling op 19 februari in CC De Ploter Ternat

  “Naar de sterren en daar voorbij” is het thema van de leerlingenvoorstelling in Ternat. De leerlingen uit de klassen muziek, woord en dans van de kunstenacademie Ternat brengen je met hun optreden in hogere sferen! De voorstelling start om 18u30.

  Locatie: CC De Ploter Ternat, Kerkstraat 4, 1742 Sint-Katherina-Lombeek

  Inkom gratis, reservatie verplicht via onthaal CC De Ploter of www.ccdeploter.be

  03 februari
 • De wereld zonder kinderen

  Dag van de academies: “De Wereld Zonder Kinderen” op 15 februari om 19u in CC Asse

  “De Wereld Zonder Kinderen” van Phlippe Claudel is een heel uniek, ontroerend, poëtisch boekje vol verhalen en gedichten over hoe het is om nu kind te zijn. Personages als een klunzige fee, een ongelukkige boekenwurm, bluffende kinderen, hebben vaak iets komisch, maar ook iets tragisch tegelijk. Heel subtiel weet Claudel zo zware onderwerpen en taboes aan te snijden, ze horen immers net zo bij het leven als de kleine, persoonlijke angsten en complexen die je moet overwinnen om volwassen te worden.

  De leerkrachten en leerlingen woord van de verschillende vestigingen van de kunstenacademie brengen een selectie van deze verhaaltjes in samenwerking met de dans-en muziekafdeling. Elk groepje zal zo zijn eigen interpretatie geven aan deze voorstelling met als rode draad de prachtige literatuur van een internationaal gevierde schrijver.

  Opgelet: er zal slechts 1 voorstelling doorgaan op zaterdag 15 februari 2020 om 19u, de oorspronkelijk geplande voorstelling van 14u30 wordt geannuleerd.

  Locatie: cultuurzaal CC Asse, Huinegem 4 - 1730 Asse

  Reservatie verplicht – Ticket: € 5

  Reserveren via www.ccasse.be

  03 februari
 • Museum Voorlinden

  Kunstenuitstap op 14 maart naar museum Voorlinden (NL): expo Louise Bourgeois, Anselm Kiefer en Dave Meyer.

  Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert de kunstenacademie haar jaarlijkse kunstuitstap naar het museum Voorlinden in Wassenaar (NL). We bezoeken de tijdelijke tentoonstellingen van Louise Bourgeois met “To Unravel a Torment”, Anselm Kiefer en Dave Meyer met “Nulpunt”.
  Vervolgens bekijken we permanente werken van o.a.Yayoi Kusama, Ron Mueck, Leondro Elich en Richard Serra. Het leerkrachtenteam van de Beeldende en Audiovisuele Kunsten zorgt voor een gezellige en informatieve sfeer. Ook niet-leerlingen zijn welkom en kunnen inschrijven!

  Praktisch:

  Vertrek: 09u00  stipt aan de Asphaltcosite parking (Jass) Asse met de bus.

  Terug: +/- 20u00

  Deelnemersprijs: € 20 voor volwassenen en € 10 voor -18 jarigen. Storten op rekening BE98 0018 6940 3093 met vermelding naam deelnemer.

  Lunchen: is mogelijk in het museum zelf, minstens één lunchpakket voorzien (bezoek aan het restaurant in het museum is vrij)

  Inschrijven voor niet-leerlingen is mogelijk van 1 februari tot en met zaterdag 22 februari 2020. De plaatsen zijn beperkt, enkel betaalde inschrijvingen zijn geldig.

  klik hier voor inschrijvingsformulier

  mail het ingevulde inschrijvingsformulier naar bak@kunstenacademie.asse.be

  03 februari
 • Foto Reinhilde Daelemans

  Leerkracht in de kijker: Reinhilde Daelemans

  Reinhilde Daelemans is al jaren een vaste waarde in onze kunstenacademie. Zij geeft dwarsfluit en piccolo in de vestigingsplaatsen Asse, Opwijk en Merchtem. Met vertrouwen en geduld geeft ze al vele jaren haar leerlingen de liefde voor muziek en de kunst van het fluitspelen mee. Ze vindt het belangrijk dat iedereen, zowel jonge kinderen, tieners als volwassenen zich thuis voelen in haar lessen. Naast muziek heeft ze nog twee passies: tuinieren en reizen. Je kan haar vaak bezig vinden in de tuin, aan het werk maar ook genietend van het buitenleven. Beetje bij beetje probeert ze een stukje van de wereld te verkennen, andere culturen, kunsten en religies. We stelden Reinhilde volgende vragen:

  Wat was je lievelingsspeelgoed of vrijetijdsbesteding als kind en heeft het iets te maken met wat je nu doet?

  Ik deed veel dingen graag als kind. Fluitspelen was wel één van mijn favoriete hobby’s.

  In de academie kreeg ik les van een zeer gedreven en gemotiveerde leraar, ik ging ook al vlug meespelen in een orkest, leerde daar een heel divers repertorium en prachtige muziek kennen. Ik was door de spreekwoordelijke microbe gebeten en mijn hobby is mijn beroep geworden.

  Wat is je favoriete moment of periode in het schooljaar? Waarom?

  Het eerste toonmoment (de klasconcerten Asse, Opwijk en Merchtem).

  Er zijn niet zoveel momenten tijdens een schooljaar waarop onze leerlingen hun artistieke talenten kunnen tonen en delen met familie en vrienden. We zijn behoorlijk veel individueel aan het werk binnen de muren van onze klas.

  Ik hou van de voorbereiding. Leerlingen zijn net dat tikkeltje meer gemotiveerd. Ze krijgen de kans om de stukken in te oefenen met pianobegeleiding, wat muzikaal een enorme meerwaarde is! Iedereen draagt zijn steentje bij aan het programma. We staan er als klas, als groep.  

  Ik hou van de dag zelf. De kleine ‘stresskes’, de motivatie, de concentratie, de voldoening, ...

  Me laten verrassen en geraakt worden door mooie muzikale momenten. Blij zijn wanneer die moeilijke passage waaraan hard gewerkt werd, glansrijk lukt. Gelukkig en trots kunnen terugblikken op een mooi concert. En natuurlijk de babbel achteraf, het contact met familie en vrienden bij een lekker glaasje bubbels! 

  Wat vind je het leukst aan leraar zijn in onze kunstenacademie?

  Leerlingen mogen begeleiden vanaf hun eerste stapjes (6 à 7 jarigen) tot jongvolwassenen (+18 jaar). Leerlingen zien groeien en openbloeien tot creatieve persoonlijkheden, ieder volgens eigen mogelijkheden, talenten en interesses. De hartelijke ontmoetingen en interacties met leerlingen, ouders en collega’s.

  Welke geuren maken je blij?

  Pas gemaaid gras, appelbloesem in de lente, vers gezette koffie met een stukje appelcake net uit de oven... Meer moet dat niet zijn…

  03 februari
 • Door de ogen en oren van onze leerlingen

  “Mysterie”: dansklassen Asse en Ternat in CC De Ploter van zaterdag 18 januari 2020

  "18 januari was een van de spannendste momenten van het afgelopen schooljaar. In twee shows laat je zien waar je het voorbije jaar aan gewerkt hebt, alles moet tot in de puntjes in orde zijn. De hele zaal was uitverkocht en dit zorgde voor nog wat meer spanning. Zowel de dansers, leerkrachten als de mensen van de techniek gaven het beste van zichzelf. Op naar het volgende optreden zodat iedere danser nog eens kan schitteren." Kaily Heremans, klas 4.2                      

  "Dansoptredens gaan niet alleen om het dansen en goed presteren op het podium. Het gaat er ook om er te staan als groep. Een groepsband is zeer belangrijk, het was geweldig om een hele zaterdag te kunnen doorbrengen met mijn dansgroep. Zonder al mijn vriendinnen zou het optreden niet zo leuk geweest zijn. We geven elkaar altijd veel steun. Dat maakt een optreden zo mooi, je ziet geen aparte sterren stralen maar een ganse groep sterren samen." Erin Van Langehove, klas 4.2

  Klik hier voor bekijken sfeerbeelden van de dansvoorstelling

  03 februari
 • verjaardagskalender Kom op tegen kanker

  Kom op tegen kanker: verkoop verjaardagskalender ontwerp klas grafisch ontwerp en illustratie

  De leerlingen van het eerste en tweede jaar uit de klas grafisch ontwerp en illustratie van de kunstenacademie werkten samen met hun leerkracht aan een verjaardagskalender ten voordele van de 100km-run voor Kom op tegen kanker. Hun uitgangspunt was het maken van een digitaal patroon of te vertrekken van een grafisch kunstenaar.

  De kalenders zijn te verkrijgen bij de secretariaten in Asse (Neerstraat en Asphaltco) of bij de deelnemende leerkrachten beeld, prijs € 10.

  U steunt toch ook Team #Focus ?

  03 februari
 • Pedagogische studiedag maandag 23 maart

  Op maandag 23 maart is er een pedagogische studiedag voor de leerkrachten van de Kunstenacademie. Er gaan die dag GEEN lessen door. Noteer de datum alvast in je kalender.

  03 februari
 • Toonmomenten Muziek Asse februari 2020

  03 februari
 • Toonmomenten Muziek Affligem februari 2020

  03 februari
 • Toonmomenten Muziek Merchtem februari 2020

  03 februari
 • Inschrijvingsformulier uitstap expo Voorlinden (NL)

  03 februari
 • Circus

  “Circus”: concert door het strijkorkest i.s.m. klassen dans, piano en MCV op 16 februari in CC Asse

  De leerlingen van het strijkorkest o.l.v. Filip Verpoest, samen met leerlingen uit de klassen dans, piano en MCV tonen op het podium van het CC Asse hun acrobatiën. Tijdens het concert komen allerlei clowns, acrobaten en dieren tot leven. Wil je dit vrolijk concert niet missen, reserveer dan zeker kaartjes voor dit concert!

  Voorstellingen: Zondag 16 februari om 14 en 16u30

  Locatie:  cultuurzaal CC Asse, Huinegem 4 - 1730 Asse

  Reservatie verplicht – Ticket: € 5

  Reserveren via www.ccasse.be

  03 februari
1